AYT ve TYT Soru Havuzu Paketi Dersigo.com’da!

Eğitim 14.10.2022 - 01:14, Güncelleme: 14.10.2022 - 01:14 9845+ kez okundu.
 

AYT ve TYT Soru Havuzu Paketi Dersigo.com’da!

AYT ve TYT’ye eşit bir şekilde çalıştığınızda yüksek puan alarak iyi bir üniversiteye yerleşmek mümkündür.

AYT ve TYT’ye eşit bir şekilde çalıştığınızda yüksek puan alarak iyi bir üniversiteye yerleşmek mümkündür. TYT tüm öğrencilerin çözmesi gereken Temel Yeterlilik Testi olduğundan puanınızın hesaplanması için çözülmelidir. Sözel bölümü, eşit ağırlık bölümü, yabancı dil bölümü ve sayısal bölümü öğrencileri alanları ile ilgili sorumlu olduğu dersleri bilmelidir. Aksi halde yanlış derslere çalışarak zaman kaybedebilirsiniz. O yüzden de AYT eşit ağırlık dersleri ve diğer dersler önceden çıkarılarak sistematik çalışılmalıdır. AYT oturumunda sözel bölümü adaylarının alan puanı hesaplanması için Türk Dili ve Edebiyatı ile Sosyal Bilimler 1. bölüm derslerinden sorulan 40 adet soru çözülmelidir. Buna ek olarak Sosyal Bilimler 2 dersinden 40 adet soruya ait kısmı cevaplamalısınız. Eşit ağırlık bölümünde AYT puanınız hesaplansın istiyorsanız 40 adet Matematik sorusu ile 40 adet Türk Dili ve Edebiyatı ve Sosyal Bilimler 1. bölüm sorusunu cevaplamalısınız. 80 adet soruyu çözerek eşit ağırlık alan puanınız hesaplanır. Sayısal bölümden girecek adaylar 40 adet Matematik dersi sorusu ve 40 adet Fen Bilimleri dersi sorularını çözmelidir. AYT sayısal dersleri iyi analiz edilerek belli bir çalışma şekli oturtulabilir. Sayısal öğrencileri bu soruları çözdüğü takdirde alan puanı hesaplaması da yapılacaktır. Sayısal bölüm adaylarının en çok yaptığı hataların başında kitap okumamak gelir. Kitap okumayarak soruları anlama ve doğru cevap verme süreniz uzar. Aynı zamanda anlayamadığınız soruları doğru yapma olasılığınız da oldukça düşüktür. Mümkünse boş zamanlarınızda ya da rahatlamak için kitap okuyun. Hem kafanız dağılır hem de kavrama seviyeniz artar. Sadece sayısal değil diğer bölümlerden girecek adaylar için de bu durum geçerlidir. Yabancı dil bölümünden sınava girecek adayların ise toplamda sorumlu olduğu soru 80 adettir. YDT sınavına girecek adaylar TYT sözel dersleri gibi derslerden sorumlu değildir. Çünkü bu adayların çözeceği sorular bellidir. Girdikleri sınav alanları ile ilgili olduğundan alan için çalışmaları gerekmez. Hangi bölümden sınava girecek olursa olsun tüm adayların dikkatli ve disiplinli çalışması gerekir. Üniversiteye girmek için bu sınavları iyi değerlendirmelisiniz.
AYT ve TYT’ye eşit bir şekilde çalıştığınızda yüksek puan alarak iyi bir üniversiteye yerleşmek mümkündür.

AYT ve TYT’ye eşit bir şekilde çalıştığınızda yüksek puan alarak iyi bir üniversiteye yerleşmek mümkündür. TYT tüm öğrencilerin çözmesi gereken Temel Yeterlilik Testi olduğundan puanınızın hesaplanması için çözülmelidir. Sözel bölümü, eşit ağırlık bölümü, yabancı dil bölümü ve sayısal bölümü öğrencileri alanları ile ilgili sorumlu olduğu dersleri bilmelidir.

Aksi halde yanlış derslere çalışarak zaman kaybedebilirsiniz. O yüzden de AYT eşit ağırlık dersleri ve diğer dersler önceden çıkarılarak sistematik çalışılmalıdır. AYT oturumunda sözel bölümü adaylarının alan puanı hesaplanması için Türk Dili ve Edebiyatı ile Sosyal Bilimler 1. bölüm derslerinden sorulan 40 adet soru çözülmelidir. Buna ek olarak Sosyal Bilimler 2 dersinden 40 adet soruya ait kısmı cevaplamalısınız.

Eşit ağırlık bölümünde AYT puanınız hesaplansın istiyorsanız 40 adet Matematik sorusu ile 40 adet Türk Dili ve Edebiyatı ve Sosyal Bilimler 1. bölüm sorusunu cevaplamalısınız. 80 adet soruyu çözerek eşit ağırlık alan puanınız hesaplanır. Sayısal bölümden girecek adaylar 40 adet Matematik dersi sorusu ve 40 adet Fen Bilimleri dersi sorularını çözmelidir. AYT sayısal dersleri iyi analiz edilerek belli bir çalışma şekli oturtulabilir.

Sayısal öğrencileri bu soruları çözdüğü takdirde alan puanı hesaplaması da yapılacaktır. Sayısal bölüm adaylarının en çok yaptığı hataların başında kitap okumamak gelir. Kitap okumayarak soruları anlama ve doğru cevap verme süreniz uzar. Aynı zamanda anlayamadığınız soruları doğru yapma olasılığınız da oldukça düşüktür. Mümkünse boş zamanlarınızda ya da rahatlamak için kitap okuyun. Hem kafanız dağılır hem de kavrama seviyeniz artar.

Sadece sayısal değil diğer bölümlerden girecek adaylar için de bu durum geçerlidir. Yabancı dil bölümünden sınava girecek adayların ise toplamda sorumlu olduğu soru 80 adettir. YDT sınavına girecek adaylar TYT sözel dersleri gibi derslerden sorumlu değildir. Çünkü bu adayların çözeceği sorular bellidir. Girdikleri sınav alanları ile ilgili olduğundan alan için çalışmaları gerekmez. Hangi bölümden sınava girecek olursa olsun tüm adayların dikkatli ve disiplinli çalışması gerekir. Üniversiteye girmek için bu sınavları iyi değerlendirmelisiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberdosyasi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
medya sponsorluğu, girişimcilik, istanbul kaynak makinası, en iyi boşanma avukatı, bodo, istanbul bodrum nakliyat, Mersin Asansörlü Taşımacılık, böcek ilaçlama, evden eve nakliyat, malatya rent a car, en iyi evden eve nakliyat, haberler, istanbul evden eve nakliyat, tüp mide ameliyatı, hasta yatağı kiralama, istanbul böcek ilaçlama, evden eve nakliyat, gezi bülteni