Avrupa’nın En Çok Satan Otomobili: Volkswagen Golf

Yaşam 14.10.2022 - 01:07, Güncelleme: 14.10.2022 - 01:07 5236+ kez okundu.
 

Avrupa’nın En Çok Satan Otomobili: Volkswagen Golf

Volkswagen, Volkswagen AG bünyesinde hizmet vermektedir. 1937 senesinde Almanya’da kurulmuştur.

Volkswagen, Volkswagen AG bünyesinde hizmet vermektedir. 1937 senesinde Almanya’da kurulmuştur. Güney Afrika Cumhuriyetinde yer alan Volkswagen fabrikalarında Volksbus adı ile otobüs üretirken, Brezilya’daki Volkswagen fabrikalarında da VW Titan Tractor Adı ile kamyon üretimi yapmaktadır. Ayrıca Volkswagen, dünyanın hava soğutmalı ilk motor sistemini üretmeyi başarmış bir otomobil firmasıdır. 1980’li yıllarda uluslararası çalışmalarına başlamadan kendisine ait ürün çeşitlerini tam anlamı ile modernleştirerek Avrupa’nın bir numaralı markası olabilmek amacıyla emin adımlarla ilerlemiştir. Volkswagen otomobil markasının pek çok modeli bulunuyor olmasına rağmen en fazla ilgi gören ve satılan modeli Volkswagen Golf olarak biliniyor. 1983 senesinin Ağustos ayında en fazla ilgi görmekte olan Volkswagen Golf modelinin yenilenmesine sıra geldiğinde ikinci nesil olarak piyasaya sürülen Volkswagen Golf, aynen birincisi gibi oldukça büyük bir ilgi görmüştür. Volkswagen Golf’a dizel ve benzinli motorların yanında çevre kirlenmesini engelleyebilecek olan katalitik egzoz sistemli tipini de sipariş edebilme seçeneğini de eklenmiştir. Çevre kirlenmesine karşı tasarlanmış olan emisyon sistemi gün geçtikçe yaygınlaşarak Volkswagen’in tüm modellerini kapsamaya başlamıştır. 1985 yılı Mayıs ayında özellikle gençler arasında daha çok tercih edilmekte olan GTI modeline ise 16 subapa sahip bir motor eklenmiştir. Oldukça kısa bir zamanda GTI modelinin uluslararası otomobil sporlarında göstermiş olduğu başarılar gündem olmayı başarmıştır. 1986 yılında ise Golf GTI 16V, A Grubu Dünya Ralli Şampiyonu olmuştur. 1987 yılına gelindiğinde Volkswagen Golf, artık sadece Almanya’da değil, Tüm Avrupa’da en çok satan tek tip otomobil olmayı başarmıştır. Volkswagen Passat, 1967 senesinden beri Volkswagen AG tarafından, değişik şekillerde üretilmekte olan aile arabası olarak bilinmektedir. Volkswagen Passat, Volkswagen Golf Jetta ile Volkswagen’in Phaeton modeli arasında kalan modeli olarak bilinmektedir. 2022 Volkswagen Passat, Türkiye’de de en çok kullanılmakta olan otomobil markaları arasında yer almayı başarmış bir modeldir. Ayrıca 2022 Volkswagen Passat, yakıt tasarrufu konusunda da en tasarruflu markalardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Volkswagen Golf otomatik, daha hissedilebilen bir konfor, tamamen dijital olarak tasarlanmış iç mekân ile Volkswagen Golf meraklılarına konforlu ve son derece rahat yolculuk edebilmeyi vaat etmektedir. Stil sahibi olmak isteyen ve aynı zamanda Volkswagen tercih edenler için yeni Volkswagen Caddy, otomobil kullanıcılarına en iyiyi sunabilmek amacıyla tamamen yenilenerek piyasaya sunulmuştu
Volkswagen, Volkswagen AG bünyesinde hizmet vermektedir. 1937 senesinde Almanya’da kurulmuştur.

Volkswagen, Volkswagen AG bünyesinde hizmet vermektedir. 1937 senesinde Almanya’da kurulmuştur. Güney Afrika Cumhuriyetinde yer alan Volkswagen fabrikalarında Volksbus adı ile otobüs üretirken, Brezilya’daki Volkswagen fabrikalarında da VW Titan Tractor Adı ile kamyon üretimi yapmaktadır. Ayrıca Volkswagen, dünyanın hava soğutmalı ilk motor sistemini üretmeyi başarmış bir otomobil firmasıdır. 1980’li yıllarda uluslararası çalışmalarına başlamadan kendisine ait ürün çeşitlerini tam anlamı ile modernleştirerek Avrupa’nın bir numaralı markası olabilmek amacıyla emin adımlarla ilerlemiştir.

Volkswagen otomobil markasının pek çok modeli bulunuyor olmasına rağmen en fazla ilgi gören ve satılan modeli Volkswagen Golf olarak biliniyor. 1983 senesinin Ağustos ayında en fazla ilgi görmekte olan Volkswagen Golf modelinin yenilenmesine sıra geldiğinde ikinci nesil olarak piyasaya sürülen Volkswagen Golf, aynen birincisi gibi oldukça büyük bir ilgi görmüştür. Volkswagen Golf’a dizel ve benzinli motorların yanında çevre kirlenmesini engelleyebilecek olan katalitik egzoz sistemli tipini de sipariş edebilme seçeneğini de eklenmiştir.

Çevre kirlenmesine karşı tasarlanmış olan emisyon sistemi gün geçtikçe yaygınlaşarak Volkswagen’in tüm modellerini kapsamaya başlamıştır. 1985 yılı Mayıs ayında özellikle gençler arasında daha çok tercih edilmekte olan GTI modeline ise 16 subapa sahip bir motor eklenmiştir. Oldukça kısa bir zamanda GTI modelinin uluslararası otomobil sporlarında göstermiş olduğu başarılar gündem olmayı başarmıştır.

1986 yılında ise Golf GTI 16V, A Grubu Dünya Ralli Şampiyonu olmuştur. 1987 yılına gelindiğinde Volkswagen Golf, artık sadece Almanya’da değil, Tüm Avrupa’da en çok satan tek tip otomobil olmayı başarmıştır. Volkswagen Passat, 1967 senesinden beri Volkswagen AG tarafından, değişik şekillerde üretilmekte olan aile arabası olarak bilinmektedir. Volkswagen Passat, Volkswagen Golf Jetta ile Volkswagen’in Phaeton modeli arasında kalan modeli olarak bilinmektedir.

2022 Volkswagen Passat, Türkiye’de de en çok kullanılmakta olan otomobil markaları arasında yer almayı başarmış bir modeldir. Ayrıca 2022 Volkswagen Passat, yakıt tasarrufu konusunda da en tasarruflu markalardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Volkswagen Golf otomatik, daha hissedilebilen bir konfor, tamamen dijital olarak tasarlanmış iç mekân ile Volkswagen Golf meraklılarına konforlu ve son derece rahat yolculuk edebilmeyi vaat etmektedir. Stil sahibi olmak isteyen ve aynı zamanda Volkswagen tercih edenler için yeni Volkswagen Caddy, otomobil kullanıcılarına en iyiyi sunabilmek amacıyla tamamen yenilenerek piyasaya sunulmuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberdosyasi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
medya sponsorluğu, girişimcilik, en iyi boşanma avukatı, bodo, böcek ilaçlama, evden eve nakliyat, malatya rent a car, en iyi evden eve nakliyat, haberler, istanbul evden eve nakliyat, tüp mide ameliyatı, hasta yatağı kiralama, istanbul böcek ilaçlama, evden eve nakliyat, gezi bülteni