GAÜN öğrencileriyle halı tasarımı üzerine söyleşi

Eğitim (IHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.03.2022 - 16:35, Güncelleme: 24.03.2022 - 16:31 3394+ kez okundu.
 

GAÜN öğrencileriyle halı tasarımı üzerine söyleşi

GAÜN öğrencileriyle halı tasarımı üzerine söyleşi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Halı Tasarımı Programı öğrencileri, Gaziantep’te faaliyet gösteren A-Halı Tasarım firmasını ziyaret etti.Etkinlikte, A-Halı Tasarımı Genel Direktörü Aslı Erşahan, geçmişten günümüze gelen halı kültürü, motiflerle modern bir sanata dönüştürme süreci, son trendler, trendlere uygun halı örnekleri hakkında bilgi verdi. Halı tasarımcısı adaylarına, tasarım çizgisinin yanında, satış ve sunum süreçlerinin önemini vurgulayan Erşahan, “Halıyı halı yapan tasarımıdır. Halı sanayisine, butik halı üretimi ve satışını yapan yeniliklere açık tüm firmalara destek olmayı hedeflediklerini ve halı sektörünün olmazsa olmazı olan desen ve tasarımı daha ulaşılabilir bir hale getirmeyi amaçlıyoruz ” dedi. Öğrencilerin gerçekleştirdiği halı örneklerini incelenerek, Halı Tasarımı Yarışması için inovatif fikirler sunan Erşahan, bölüme her türlü desteğe açık olduğunu belirtti. Son trendler göz önünde bulundurularak yapılan halı koleksiyonların sunumu ile desteklenen etkinlikte, Halı Tasarım Programında gerçekleştirilen tasarımları incelendi. Klasik halılardan modern dokunuşlara uzanan halı tasarım süreçleri de incelenerek, renk kartela oluşum aşamaları gerçekleştirildi. Etkinliğin sektör-üniversite işbirliğini güçlendirdiğini belirten Doç. Dr. Nazan Avcıoğlu Kalebek, Üniversite bünyesinde halıcılık sektörüne yönelik açılan ilk program olması sebebiyle bölüm öğrencilerinin çok şanslı olduğunu ve buna benzer etkinliklerle akademik alt yapının teori ile perçinlenmesine devam edileceğini söyledi.Soru-cevap bölümü sonrasında etkinlik sona erdi.
GAÜN öğrencileriyle halı tasarımı üzerine söyleşi
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Halı Tasarımı Programı öğrencileri, Gaziantep’te faaliyet gösteren A-Halı Tasarım firmasını ziyaret etti.
Etkinlikte, A-Halı Tasarımı Genel Direktörü Aslı Erşahan, geçmişten günümüze gelen halı kültürü, motiflerle modern bir sanata dönüştürme süreci, son trendler, trendlere uygun halı örnekleri hakkında bilgi verdi. Halı tasarımcısı adaylarına, tasarım çizgisinin yanında, satış ve sunum süreçlerinin önemini vurgulayan Erşahan, “Halıyı halı yapan tasarımıdır. Halı sanayisine, butik halı üretimi ve satışını yapan yeniliklere açık tüm firmalara destek olmayı hedeflediklerini ve halı sektörünün olmazsa olmazı olan desen ve tasarımı daha ulaşılabilir bir hale getirmeyi amaçlıyoruz ” dedi. Öğrencilerin gerçekleştirdiği halı örneklerini incelenerek, Halı Tasarımı Yarışması için inovatif fikirler sunan Erşahan, bölüme her türlü desteğe açık olduğunu belirtti. Son trendler göz önünde bulundurularak yapılan halı koleksiyonların sunumu ile desteklenen etkinlikte, Halı Tasarım Programında gerçekleştirilen tasarımları incelendi. Klasik halılardan modern dokunuşlara uzanan halı tasarım süreçleri de incelenerek, renk kartela oluşum aşamaları gerçekleştirildi. Etkinliğin sektör-üniversite işbirliğini güçlendirdiğini belirten Doç. Dr. Nazan Avcıoğlu Kalebek, Üniversite bünyesinde halıcılık sektörüne yönelik açılan ilk program olması sebebiyle bölüm öğrencilerinin çok şanslı olduğunu ve buna benzer etkinliklerle akademik alt yapının teori ile perçinlenmesine devam edileceğini söyledi.
Soru-cevap bölümü sonrasında etkinlik sona erdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberdosyasi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
medya sponsorluğu, girişimcilik, ilaçlama, haberler, tüp mide ameliyatı, istanbul böcek ilaçlama, gezi bülteni