Eczacılık Fakültesi genç bilim insanlarından önemli başarılar

Genel 24.01.2024 - 10:11, Güncelleme: 24.01.2024 - 11:09 6354+ kez okundu.
 

Eczacılık Fakültesi genç bilim insanlarından önemli başarılar

Ege Üniversitesi (EÜ) Eczacılık Fakültesi bilim insanları ulusal ve uluslararası alanlarda önemli başarılara imza atmaya devam ediyor.

EÜ Eczacılık Fakültesi Farmasötik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Ayşegül Ateş, “Altın Havan Ödülleri 2023” kapsamında Bilim Teşvik ödülüne, “Doktorsclub Awards” kapsamında da Yılın Sağlık Profesyoneli Ödüllerinde “Yılın Yenilikçi Eczacısı” ödülüne layık görülürken, Farmasötik Biyoteknoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Hasan Akbaba da “Connecticut Üniversitesi’nde yürüyen bir NIH projesi çalışmalarına doktora sonrası araştırmacı olarak katılmak üzere davet aldı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, bilimsel faaliyetler dolayısıyla ödül alan genç bilim insanlarını ve danışman hocalarını tebrik ederek başarılar diledi. Elde edilen başarılardan ötürü gurur duyduklarını ifade eden Dekan Prof. Dr. Hande Gürer Orhan, “Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde sürdürdüğümüz eğitim ve araştırmada kalite çalışmalarımız sonucunda akademisyenlerimiz önemli alanlarda Fakültemizi ve Üniversitemizi başarıyla temsil ediyorlar. Başarılarından dolayı akademisyenlerimizi tebrik ediyorum. Fakülte olarak bu başarıların sürdürülebilir olması için teşvik edici ve destekleyici çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi. Arş. Gör. Dr. Ayşegül Ateş, Prof. Dr. Şafak Ermertcan ve Dr. Öğr. Üyesi Cihan Taştan’ın danışmanlığında tamamladığı antibiyotik direnciyle mücadelede yenilikçi bir yaklaşım olan “CRISPR/Cas antimikrobiyalleriyle” ilişkili “Metisiline dirençli Staphylocooccus aureus İzolatlarında Antibiyotik Direncinin CRISPR/Cas9 Temelli Genom Düzenlemesi ile Baskılanması” başlıklı doktora tez çalışmasıyla 2023 yılında 13’üncüsü düzenlenen “Altın Havan Ödülleri” kapsamında Bilim Teşvik ödülüne, 7’ncisi düzenlenen “Doktorsclub Awards” kapsamında da Yılın Sağlık Profesyoneli Ödüllerinde “Yılın Yenilikçi Eczacısı” ödülüne layık görüldü. Daha önce biyoteknolojik ilaç ve aşı çalışmaları ile “Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı (BAGEP)” ödülünü ve lisans öğrencileri ile katıldığı yarışmalarda Amgen Biyoteknolojik Fikirler yarışmasında  “I am genius” birincilik ödülü ile TEKNOFEST 2023 Biyoteknoloji İnovasyon Yarışma finalistliği başarılarını elde eden Doç. Dr. Hasan Akbaba ise Connecticut Üniversitesi’nde piezoelektrik sistemler ve mikroiğnelerin aşı formülasyonlarında kullanımına yönelik Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Sağlık Ensititüsü (NIH) tarafından desteklenen bir projede doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmalara katılmak üzere davet aldı. Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Ege Üniversitesi (EÜ) Eczacılık Fakültesi bilim insanları ulusal ve uluslararası alanlarda önemli başarılara imza atmaya devam ediyor.

EÜ Eczacılık Fakültesi Farmasötik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Ayşegül Ateş, “Altın Havan Ödülleri 2023” kapsamında Bilim Teşvik ödülüne, “Doktorsclub Awards” kapsamında da Yılın Sağlık Profesyoneli Ödüllerinde “Yılın Yenilikçi Eczacısı” ödülüne layık görülürken, Farmasötik Biyoteknoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Hasan Akbaba da “Connecticut Üniversitesi’nde yürüyen bir NIH projesi çalışmalarına doktora sonrası araştırmacı olarak katılmak üzere davet aldı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, bilimsel faaliyetler dolayısıyla ödül alan genç bilim insanlarını ve danışman hocalarını tebrik ederek başarılar diledi.

Elde edilen başarılardan ötürü gurur duyduklarını ifade eden Dekan Prof. Dr. Hande Gürer Orhan, “Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde sürdürdüğümüz eğitim ve araştırmada kalite çalışmalarımız sonucunda akademisyenlerimiz önemli alanlarda Fakültemizi ve Üniversitemizi başarıyla temsil ediyorlar. Başarılarından dolayı akademisyenlerimizi tebrik ediyorum. Fakülte olarak bu başarıların sürdürülebilir olması için teşvik edici ve destekleyici çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Arş. Gör. Dr. Ayşegül Ateş, Prof. Dr. Şafak Ermertcan ve Dr. Öğr. Üyesi Cihan Taştan’ın danışmanlığında tamamladığı antibiyotik direnciyle mücadelede yenilikçi bir yaklaşım olan “CRISPR/Cas antimikrobiyalleriyle” ilişkili “Metisiline dirençli Staphylocooccus aureus İzolatlarında Antibiyotik Direncinin CRISPR/Cas9 Temelli Genom Düzenlemesi ile Baskılanması” başlıklı doktora tez çalışmasıyla 2023 yılında 13’üncüsü düzenlenen “Altın Havan Ödülleri” kapsamında Bilim Teşvik ödülüne, 7’ncisi düzenlenen “Doktorsclub Awards” kapsamında da Yılın Sağlık Profesyoneli Ödüllerinde “Yılın Yenilikçi Eczacısı” ödülüne layık görüldü.

Daha önce biyoteknolojik ilaç ve aşı çalışmaları ile “Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı (BAGEP)” ödülünü ve lisans öğrencileri ile katıldığı yarışmalarda Amgen Biyoteknolojik Fikirler yarışmasında  “I am genius” birincilik ödülü ile TEKNOFEST 2023 Biyoteknoloji İnovasyon Yarışma finalistliği başarılarını elde eden Doç. Dr. Hasan Akbaba ise Connecticut Üniversitesi’nde piezoelektrik sistemler ve mikroiğnelerin aşı formülasyonlarında kullanımına yönelik Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Sağlık Ensititüsü (NIH) tarafından desteklenen bir projede doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmalara katılmak üzere davet aldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberdosyasi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
medya sponsorluğu, girişimcilik, istanbul kaynak makinası, en iyi boşanma avukatı, bodo, istanbul bodrum nakliyat, Mersin Asansörlü Taşımacılık, böcek ilaçlama, evden eve nakliyat, malatya rent a car, en iyi evden eve nakliyat, haberler, istanbul evden eve nakliyat, tüp mide ameliyatı, hasta yatağı kiralama, istanbul böcek ilaçlama, evden eve nakliyat, gezi bülteni