Mürsel Ferhat Sağlam

Mürsel Ferhat Sağlam

Yazar, akademisyen, mentor, iş insanı ve dijital markalaşma uzmanı Mürsel Ferhat Sağlam, 16 Nisan 1989’da İstanbul’da doğmuştur. Aynı zamanda Branding Türkiye’nin kurucusu olan Sağlam, akademik kariyerine 17 yaşında başlamış ve Namık Kemal Üniversitesi Halkla İlişkiler Ve Tanıtım Bölümü’nden mezun olduktan sonra Beykent Üniversitesi Tarih, Anadolu Üniversitesi İşletme ve Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Ve Reklamcılık bölümlerinden mezun olmuştur. Beykent Üniversitesi’nde başladığı Tarih ana bilimindeki yüksek lisans kariyerini, iletişim ve lojistik tarihi üzerine yaptığı tez çalışmasıyla tamamlamıştır. 1035 ile 1635 tarihleri arasındaki 600 yıllık dönemi araştıran ve modern yöntemlerle haritalandırmaların yapıldığı bu çalışma referans niteliğinde olup “Selçuklu Ve Osmanlı İmparatorluğunda Büyük Seferler Ve Sefer Güzergâhları” adını taşımaktadır.

Yüksek lisanstan sonra doktoraya başlayan ve akademik kariyerine Halkla İlişkiler ve Reklamcılık alanında, doktora seviyesinde devam eden Sağlam, aynı süreçte profesyonel iş kariyerini de başarıyla sürdürmüş ve çeşitli markalarda yöneticilik, genel yayın yönetmenliği, ajans başkanlığı yaptıktan sonra Mayıs 2012’de Ajans Paradise’ı Ocak 2018’de ise Branding Türkiye’yi kurmuştur.

Kendisi de bir girişimci olan Sağlam, ulusal ve uluslararası birçok teknoparkta ve kuluçka merkezinde startup mentoru olarak bilgi ve deneyimlerini girişimcilerle paylaşmaktadır. Mesleki kariyeri boyunca ulusal ve uluslararası 300’den fazla kurumsal ve kamusal markaya dijital markalaşma, bütünleşik pazarlama, sosyal medya iletişimi, içerik pazarlaması, büyüme pazarlaması, stratejik marka yönetimi odağında danışmanlık yapmış olan Sağlam, gerçekleştirdiği çalışmalarla ekosistemin gelişimine ve dönüşümüne katkı sağlamayı sürdürüyor.  

Mürsel Ferhat Sağlam’ın hikâye, roman, şiir, hikaye, deneme, makale, eleştiri, akademik, sektörel analiz, araştırma türlerinde ve tarih, edebiyat, reklamcılık, markalaşma, kurumsal iletişim, pazarlama, sosyal medya pazarlaması, dijital iletişim, dijital markalaşma, girişimcilik, yeni medya, dijital pazarlama, bütünleşik pazarlama ana temalarında yayınlanmış kitapları bulunmaktadır. Yayınlanmış ve yayına hazır toplamda 60’tan fazla kitabı olan Sağlam’ın ayrıca ulusal ve uluslararası birçok mecrada uzmanlık alanlarıyla ilgili akademik ve aktüel makaleleri yayınlanmıştır. Akademik ve profesyonel iş kariyeri boyunca bilgi aktarımını ve deneyim paylaşımını misyon edinen Sağlam, kamu ve özel sektör kurumlarına sosyal medya iletişimi, içerik pazarlaması, stratejik marka yönetimi, girişimcilik, online itibar yönetimi, stratejik zaman yönetimi, kişisel markalaşma ve dijital markalaşma konularında eğitimler, seminerler ve konferanslar vermektedir.

2023 yılında Avrupa merkezli küresel bir dijital pazarlama kuruluşu tarafından çeşitli dillerde ve tüm dünyada yayınlanan bir raporda dünya geneli alanında uzman 57 dijital pazarlama uzmanı arasında yer alan ve Türkiye’yi temsil eden Mürsel Ferhat Sağlam; kavramlar üzerine yaptığı çalışmalarla da tanınmaktadır. “Dijital Markalaşma”yı kavramsallaştırarak sosyal bilimlere ve iletişim – pazarlama literatürüne kazandırmıştır. Bu alanda yazdığı makale ve kitaplarla, gerçekleştirdiği eğitim ve zirvelerle sadece akademik literatüre katkı sağlamakla kalmamış, aynı zamanda sektörel dinamikleri de yeniden yorumlamıştır. Kavramın sürdürülebilirliği için önem arz eden Dijital Markalaşma Eğitimi ise Mürsel Ferhat Sağlam tarafından lisansüstü formatta hazırlanıp tescillenmiştir. Sağlam’ın kavramsallaştırarak hem aktüel hem de akademik literatüre kazandırdığı diğer kavramlar 3F Fenomeni, Kurumsal İletişim 2.0, İçerik Türleri Hiyerarşisi Modeli şeklindedir. Aynı zamanda radyo programcılığı ve podcast yayıncılığı da yapan Mürsel Ferhat Sağlam’ın yapımcılığını üstlendiği ve yayınladığı podcast serileri ise şöyle; Dijital Markalaşma Sohbetleri, Hani Kurumsaldık, İçeriklerce, 100 Soruda Dijital Markalaşma, Girişimcilerin Büyük Hataları, Kurumsal İletişim 2.0, Kişisel Markalaşma 360

Edebiyat ve şiirin yanında sanatın farklı alanlarıyla da alakadar olan genç iş insanı; profesyonel olarak seslendirme ve dublaj yapmaktadır. Bu alandaki kariyeri sürecinde; film, dizi, dijital yapım, kısa film, mini dizi, reklam ve kitap seslendirmeleri yapan Sağlam, takdir toplayan başarılı işlere imza atmıştır.

YAYINLANMIŞ KİTAPLARI

Mürsel Ferhat Sağlam’ın çeşitli türlerde, ana temalarda ve tarihlerde yayınlanmış kitapları şu şekildedir;

  • Günübirlik Sonsuzluk
  • Var Say 
  • Raygan 
  • Aşkzade
  • Stratejik Marka Yönetimi 
  • Dijital Markalaşma
  • Koronavirüs Sonrası İş Hayatı Raporu
  • Günün Gündemi 2020
  • Derleme – I
  • Derleme – II
  • Derleme – III
  • Index 1.0
  • Index 2.0
  • Index 3.0
  • Günün Gündemi 2021
  • Index 4.0
  • Derleme – IV
  • İçeriklerce
  • Girişimcilerin Büyük Hataları
  • Index 5.0
  • Derleme V
  • Günün Gündemi – 2022
  • Index 6.0
  • Günün Gündemi – 2023
  • Derleme VI

Girişimcilerin Büyük Hataları

Aşkzade

Dijital Markalaşma

Mürsel Ferhat Sağlam ile iletişime geçmek için mikrositesini (https://linktr.ee/murselsaglam) ziyaret edebilir veya Linkedin (https://www.linkedin.com/in/murselferhatsaglam) üzerinden kendisiyle bağlantı kurabilirsiniz.

GİRİŞİMLERİ

Mürsel Ferhat Sağlam’ın girişimlerine dair detaylar!

AJANS PARADISE

Mayıs 2012’de İstanbul’da kurulan Ajans Paradise; faaliyet alanını, misyonunu ve hizmet içeriğini “Future Could Change” mottosuyla özetlemektedir. Şirket, bu doğrultuda kişi ve markalara “dijital” ve “markalaşma” odaklı stratejik çözümler ve farkındalık içeren sonuçlar sunmaktadır. “Dijital Markalaşma” kavramı odağında hizmet sunan Ajans Paradise, bu alanda çözüm odaklı stratejiler geliştirerek kişi ve şirketlerin dijitaldeki iletişimini ve algısını güçlendirerek sürdürülebilir kılmayı misyon edinmiştir. Ajans Paradise, aynı zamanda Dijital Markalaşma Ajansı kategorisinde dünya genelinde ilk ajans olma özelliğine sahiptir.

Branding Türkiye

BRANDING TÜRKİYE

9 Ocak 2018’de kurulan ve 3F Fenomeni ile 360 derece içerik stratejileriyle faaliyetlerine devam eden Branding Türkiye, bütünleşik pazarlamaya dair tüm olguların akademisyenler ve sektör profesyonelleri tarafından değerlendirildiği, dijitalin dinamiklerine uygun bir yayın politikasına sahip ve fayda odaklı yeni nesil bir mecradır. Bütünleşik pazarlamanın kapsamına giren tüm kavram, uzmanlık ve olguların yanı sıra Branding Türkiye’de sektörel haberler, girişim ekosistemine dair gelişmeler, iş ve ekonomi dünyasına dair detaylar olmak üzere toplamdan 100+ kategori bulunmaktadır.

HANİ KURUMSALDIK

Kurumsallaşma, markalaşma ve dijitalleşme ana temalı, podcast odaklı yeni nesil bir mecra olan Hani Kurumsaldık, Mart 2021’de yayın hayatına başlamıştır. Mürsel Ferhat Sağlam tarafından Branding Türkiye iştiraki olarak kurulan ve Türkiye’de podcast kültürünün oluşmasına öncülük eden Hani Kurumsaldık, her Cumartesi tüm dijital müzik ve video platformlarında eş zamanlı olarak yayınlanmaktadır.

Kaynak: https://habergalerisi.com/biyografiler/mursel-ferhat-saglam-hakkinda-detayli-bilgi-64

Okuyucu Yorumları (0)
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
medya sponsorluğu, girişimcilik, istanbul kaynak makinası, en iyi boşanma avukatı, bodo, istanbul bodrum nakliyat, Mersin Asansörlü Taşımacılık, böcek ilaçlama, evden eve nakliyat, malatya rent a car, en iyi evden eve nakliyat, haberler, istanbul evden eve nakliyat, tüp mide ameliyatı, hasta yatağı kiralama, istanbul böcek ilaçlama, evden eve nakliyat, gezi bülteni