Ebru Oğuzhan Yeter
Köşe Yazarı
Ebru Oğuzhan Yeter
 

Yorulmayan Tohum Olmak!

Hindistan’da, tohumlar toprağa ekileceği zaman köylüler şöyle dua ederlermiş; ” Yorulmak bilmeyen tohum ol” Tohumun geçmişten bu güne süregelen mücadelesini ne güzel özetliyor. Yorulmayan tohum olmak, polenlerle, rüzgarla, kurtlarla, kuşlarla, göçlerle dünyanın her yerine aynı bereketle ulaşmaktır. Yorulmayan tohum olmak, her türlü zorluğa direnmek, her şartta üremek için mücadele etmektir. Yorulmayan tohum olmak, yüz yıllardır hiç yorulmadan, tükenmeden insanlığı doyurmaktır  Yorulmayan tohum olmak, alıştığı toprakların özüne sahip olmak, o toprakların geçmişini genlerinde taşımaktır. Yerel-atalık tohumların bitmeyen enerjisi hepimize örnek olmalıdır. Biz de mücadelemiz de “yorulmak bilmeyen tohumlar” kadar kararlıyız. Yorulmak bilmeyen tohumları, Yorulmak bilmeyen çocuklara, gençlere bırakmak için mücadele ediyoruz. Tohumun azmi ve direnciyle ilerliyoruz. Tam bağımsızlık ilkesiyle, Atatürk Orman Çiftliğinin kuruluş ilkelerini örnek alıyoruz. Bir Avuç Tohum Bir Ömür Bağımsızlıktır  Ebru Oğuzhan Yeter
Ekleme Tarihi: 18 Şubat 2022 - Cuma

Yorulmayan Tohum Olmak!

Hindistan’da, tohumlar toprağa ekileceği zaman köylüler şöyle dua ederlermiş;

” Yorulmak bilmeyen tohum ol”

Tohumun geçmişten bu güne süregelen mücadelesini ne güzel özetliyor.

Yorulmayan tohum olmak, polenlerle, rüzgarla, kurtlarla, kuşlarla, göçlerle dünyanın her yerine aynı bereketle ulaşmaktır.

Yorulmayan tohum olmak, her türlü zorluğa direnmek, her şartta üremek için mücadele etmektir.

Yorulmayan tohum olmak, yüz yıllardır hiç yorulmadan, tükenmeden insanlığı doyurmaktır 

Yorulmayan tohum olmak, alıştığı toprakların özüne sahip olmak, o toprakların geçmişini genlerinde taşımaktır.

Yerel-atalık tohumların bitmeyen enerjisi hepimize örnek olmalıdır.

Biz de mücadelemiz de “yorulmak bilmeyen tohumlar” kadar kararlıyız.

Yorulmak bilmeyen tohumları, Yorulmak bilmeyen çocuklara, gençlere bırakmak için mücadele ediyoruz.

Tohumun azmi ve direnciyle ilerliyoruz.
Tam bağımsızlık ilkesiyle,
Atatürk Orman Çiftliğinin kuruluş ilkelerini örnek alıyoruz.

Bir Avuç Tohum Bir Ömür Bağımsızlıktır 

Ebru Oğuzhan Yeter

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberdosyasi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
medya sponsorluğu, girişimcilik, istanbul kaynak makinası, en iyi boşanma avukatı, bodo, istanbul bodrum nakliyat, Mersin Asansörlü Taşımacılık, böcek ilaçlama, evden eve nakliyat, malatya rent a car, en iyi evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, haberler, istanbul evden eve nakliyat, tüp mide ameliyatı, hasta yatağı kiralama, istanbul böcek ilaçlama, evden eve nakliyat, gezi bülteni