Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nden 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümü mesajı

Kültür&Sanat (IHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.03.2022 - 08:25, Güncelleme: 18.03.2022 - 08:22 2260+ kez okundu.
 

Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nden 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümü mesajı

Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nden 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümü mesajı

Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, "Milli ve manevi değerlerin yüceltilmesi, Türk milletinin bir olması, saflarını sımsıkı tutması, bağımsız ve özgür yaşaması Çanakkale ruhunun özüdür, esasıdır ve tartışmasız en bariz gerçeğidir" dedi.18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Eroğlu şunları dedi:“Tarihi şan ve şerefle dolu büyük Türk milletinin vatan sevgisinin, şehadetle imtihan olduğu Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Milletlerin tarihinde çok önemli kilometre taşları vardır. Bunlar sadece bir milletin tarihini değil, medeniyetlerin akışını, tarihin yönünü, insanlığın ufkunu da değiştirir. Çanakkale’de, tarihimize altın harflerle yazılan zafer, istiklalimizin ve istikbalimizin de bir manifestosudur. Çanakkale Zaferi, vatanın ve milletin, bekası ve mutluluğu için canlarını feda edecek kadar benliklerinden vazgeçmiş yüz binlerce milli kahramanın, ilahi bir mücadele gücü ile Türk milletini yüceltme ülküsünün de ihtişamlı ve mukaddes bir hatırasıdır. Bu açıdan Çanakkale Savaşları yalnızca bir askeri başarı değil, izzeti nefsi ve haysiyeti ile oynanmak istenen büyük Türk milletinin topyekun ayağa kalktığı bir diriliş ve yükseliş abidesidir. Cephanesi biten kahramanların süngüleriyle ateşin üzerine yürüdüğü ve en kesif orduların hakkından geldikleri yerdir Çanakkale. ‘Ben size ölmeyi emrediyorum’ nidalarının gök kubbeyi kapladığı ve dalga dalga düşman saflarını perişan ettiği tarihi zaferin adıdır Çanakkale. Milli ve manevi değerlerin yüceltilmesi, Türk milletinin bir olması, saflarını sımsıkı tutması, bağımsız ve özgür yaşaması Çanakkale ruhunun özüdür, esasıdır ve tartışmasız en bariz gerçeğidir.Bu duygu ve düşünceler ile 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümünü kutluyor, bize bu zaferi emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimize ve kahraman ecdadımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, hepsini minnet ve şükran hislerimle yad ediyorum.”
Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nden 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümü mesajı
Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, "Milli ve manevi değerlerin yüceltilmesi, Türk milletinin bir olması, saflarını sımsıkı tutması, bağımsız ve özgür yaşaması Çanakkale ruhunun özüdür, esasıdır ve tartışmasız en bariz gerçeğidir" dedi.
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Eroğlu şunları dedi:
“Tarihi şan ve şerefle dolu büyük Türk milletinin vatan sevgisinin, şehadetle imtihan olduğu Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Milletlerin tarihinde çok önemli kilometre taşları vardır. Bunlar sadece bir milletin tarihini değil, medeniyetlerin akışını, tarihin yönünü, insanlığın ufkunu da değiştirir. Çanakkale’de, tarihimize altın harflerle yazılan zafer, istiklalimizin ve istikbalimizin de bir manifestosudur. Çanakkale Zaferi, vatanın ve milletin, bekası ve mutluluğu için canlarını feda edecek kadar benliklerinden vazgeçmiş yüz binlerce milli kahramanın, ilahi bir mücadele gücü ile Türk milletini yüceltme ülküsünün de ihtişamlı ve mukaddes bir hatırasıdır. Bu açıdan Çanakkale Savaşları yalnızca bir askeri başarı değil, izzeti nefsi ve haysiyeti ile oynanmak istenen büyük Türk milletinin topyekun ayağa kalktığı bir diriliş ve yükseliş abidesidir. Cephanesi biten kahramanların süngüleriyle ateşin üzerine yürüdüğü ve en kesif orduların hakkından geldikleri yerdir Çanakkale. ‘Ben size ölmeyi emrediyorum’ nidalarının gök kubbeyi kapladığı ve dalga dalga düşman saflarını perişan ettiği tarihi zaferin adıdır Çanakkale. Milli ve manevi değerlerin yüceltilmesi, Türk milletinin bir olması, saflarını sımsıkı tutması, bağımsız ve özgür yaşaması Çanakkale ruhunun özüdür, esasıdır ve tartışmasız en bariz gerçeğidir.
Bu duygu ve düşünceler ile 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümünü kutluyor, bize bu zaferi emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimize ve kahraman ecdadımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, hepsini minnet ve şükran hislerimle yad ediyorum.”
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberdosyasi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
medya sponsorluğu, bodo, istanbul bodrum nakliyat, Mersin Asansörlü Taşımacılık, böcek ilaçlama, evden eve nakliyat, malatya rent a car, en iyi evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, haberler, istanbul evden eve nakliyat, tüp mide ameliyatı, hasta yatağı kiralama, istanbul böcek ilaçlama, evden eve nakliyat, gezi bülteni