Soyer: “İzmir tarihinde bir ilk"

Siyaset&Politika 24.11.2023 - 21:30, Güncelleme: 24.11.2023 - 21:59 8669+ kez okundu.
 

Soyer: “İzmir tarihinde bir ilk"

İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında konuşan ve kentin raylı sistem ağına dahil olacak projeler dair bilgilendirme yapan Başkan Soyer, “Şu anda İzmir tarihinde ilk defa 1 milyar 235 milyon liralık bütçeyle üç raylı sistem hattı inşaatı birlikte devam ediyor.

 İzmir tarihinde böyle bir şey yaşanmadı” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kasım ayı olağan meclis toplantısının beşinci oturumunda kentteki raylı sistem ağının güçlendirilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Buca Metrosu, Çiğli Tramvayı ve Narlıdere Metrosu’nun süreçleri ve finans kaynakları ile ilgili konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer 1 milyar 235 milyon Euro tutarındaki kaynağın projelere ayrıldığını aktardı. “İzmir tarihinde böyle bir şey yaşanmadı”   İzmir tarihinde önemli bir çalışma yürütüldüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Şu anda İzmir tarihinde ilk defa üç raylı sistem hattı inşaatı birlikte devam ediyor. İzmir tarihinde böyle bir şey yaşanmadı. Buca Metrosu devam ediyor, ay sonunda köstebekler tünelleri kazmaya başlayacak. Şu an itibariyle 36 metreye inmiş durumda. Narlıdere Metrosu’nu 7 Şubat’ta açacağımızı duyurduk. Çiğli Tramvayı’nı 14 Şubat’ta açacağımızı söyledik, sona geldik. Üç ayrı raylı sistem çalışması inşaatı devam ediyor. Bunlar büyük yatırımlar. Çiğli Tramvayı 183 milyon Euro, Narlıdere Metrosu 287 milyon Euro, Buca Metrosu 765 milyon Euro. Ve bunların tamamı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesiyle, yurt dışından yarattığı finansman imkanlarıyla ve başka hiçbir destek olmaksızın yapılan yatırımlardır” ifadelerini kullandı.   Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında konuşan ve kentin raylı sistem ağına dahil olacak projeler dair bilgilendirme yapan Başkan Soyer, “Şu anda İzmir tarihinde ilk defa 1 milyar 235 milyon liralık bütçeyle üç raylı sistem hattı inşaatı birlikte devam ediyor.

 İzmir tarihinde böyle bir şey yaşanmadı” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kasım ayı olağan meclis toplantısının beşinci oturumunda kentteki raylı sistem ağının güçlendirilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Buca Metrosu, Çiğli Tramvayı ve Narlıdere Metrosu’nun süreçleri ve finans kaynakları ile ilgili konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer 1 milyar 235 milyon Euro tutarındaki kaynağın projelere ayrıldığını aktardı.

“İzmir tarihinde böyle bir şey yaşanmadı”  

İzmir tarihinde önemli bir çalışma yürütüldüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Şu anda İzmir tarihinde ilk defa üç raylı sistem hattı inşaatı birlikte devam ediyor. İzmir tarihinde böyle bir şey yaşanmadı. Buca Metrosu devam ediyor, ay sonunda köstebekler tünelleri kazmaya başlayacak. Şu an itibariyle 36 metreye inmiş durumda. Narlıdere Metrosu’nu 7 Şubat’ta açacağımızı duyurduk. Çiğli Tramvayı’nı 14 Şubat’ta açacağımızı söyledik, sona geldik. Üç ayrı raylı sistem çalışması inşaatı devam ediyor. Bunlar büyük yatırımlar. Çiğli Tramvayı 183 milyon Euro, Narlıdere Metrosu 287 milyon Euro, Buca Metrosu 765 milyon Euro. Ve bunların tamamı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesiyle, yurt dışından yarattığı finansman imkanlarıyla ve başka hiçbir destek olmaksızın yapılan yatırımlardır” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberdosyasi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
medya sponsorluğu, girişimcilik, istanbul kaynak makinası, en iyi boşanma avukatı, bodo, istanbul bodrum nakliyat, Mersin Asansörlü Taşımacılık, böcek ilaçlama, evden eve nakliyat, malatya rent a car, en iyi evden eve nakliyat, haberler, istanbul evden eve nakliyat, tüp mide ameliyatı, hasta yatağı kiralama, istanbul böcek ilaçlama, evden eve nakliyat, gezi bülteni