Kolajen Takviyesi Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Değişen yaşam tarzı ve yoğun iş hayatı gibi durumlar, sağlıklı ve dengeli beslenmeyi zorlaştırmaktadır. İnsan vücudunun ihtiyaç duyduğu bileşenlerin besinler yoluyla tam anlamıyla karşılanamaması, hayat kalitesini düşürerek ciddi problemlere yol açabilmektedir. Bu durumlarda sağlık profesyonelleri önerisiyle gıda takviyeleri kullanımı önerilir.

Adı çoğunlukla cilt sağlığı için anılan kolajen, aynı zamanda tüm vücut için de çok önemli bir proteindir. Son dönemlerde cildin kaybettiği kolajeni geri kazandırmak için takviye olarak kullanılan kolajenin, bilinçli bir şekilde kullanılması gerekir. Kolajen takviyesi seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenmeniz ve buna göre size uygun olan takviyeyi kullanmanız sağlığınız için oldukça önemlidir.

1.Kolajen Nedir?

Doku ve organların işlevini yerine getirebilmesi için çok önemli olan kolajen proteini, vücudun yapısında en çok bulunan protein türüdür. Ciltteki proteinlerin %80’i kolajendir. Kolajen; cildin güçlenmesini, su tutma kapasitesini ve elastik yapısını etkileyen en değerli bileşenlerden biridir.

2.Kolajenin Faydaları Nelerdir?

Kolajen üretimi yaşlandıkça azalmaktadır ve 20 yaşından itibaren her yıl %1 oranında kolajen kaybı yaşanmaktadır. Bu durumun önüne geçmek için pek çok erkek ve kadın tarafından kolajen takviyesi kullanılır. Kolajen takviyesi; cilt kuruluğunun, kırışıklıkların, çatlakların önlenmesini sağlayarak saç ve tırnak sağlığının korunmasına yardımcı olur.

3.Kolajen Takviyesi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kolajen eksikliğinin önüne geçmek ve yaşlanmanın etkisini azaltmak için kullanılan kolajen takviyelerini seçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunlar:

Uluslararası kalite standartlarına uygun ürünler tercih edilmelidir. İnsan vücudunda farklı tipte kolajen proteini mevcuttur. Bu yüzden; cilt için tip 1 kaynaklı kolajen, kemikler için ise tip 2 kaynaklı kolajen kullanılabilir.  Ayrıca seçilen kolajen takviyesinin içeriğinde cilde faydalı diğer vitamin ve minerallerin olmasına dikkat edilmelidir. Ancak kolajen takviyesini kullanmadan önce mutlaka bir sağlık profesyoneline danışmak gerektiğini unutmamalı, önerilen miktar ve sürede gıda takviyesi kullanılmalıdır.

Cildinizin her zaman canlı, genç ve parlak görünmesini sağlayacak kolajen takviyelerini güvenle satın almak için https://www.orzax.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.