Mbappe’nin maskesine Fransa bayrağı engeli!

UEFA’nın yönetmeliğinde yer alan kurala göre Mbappe sadece tek renge sahip maske kullanabilecek.

FUTBOL HABERLERİ: 2024 Avrupa Şampiyonası’nda burnu kırılan yıldız futbolcu oyuna devam edememişti. Fransa – Avusturya maçında yaşadığı talihsiz sonrasında kötü haber UEFA’dan geldi. Geride bıraktığımız günlerde özel tasarım maskeyle antrenmana çıkan Mbappe’nin maskesi UEFA kurallarına takıldı.

Spor Depor’da yer alan habere göre; Almanya’da düzenlenen EURO 2024’te, Fransa’nın ulusal bayrağını taşıyan üç renkli maske için izin verilmeyeceği öne sürüldü. Fakat özel bir muafiyet alınmadığı sürece, oyuncular maçlara sadece tek renkli maske ile çıkabiliyor.

UEFA, yönetmeliğinde  "Oyun alanında giyilen tıbbi ekipman tek renk olmalı ve üzerinde takım ve üretici kimliği bulunmamalıdır" ifadesi ile konuya açıklık getiriyor.

Mbappe Hollanda maçına yetişebilecek mi?

Fransa’nın direktörü Didier Deschamps yaptığı basın toplantısında Mbappe’nin Hollanda maçında oynaması adına umutlu olduğu dile getirdi. ESPN tarafından yapılan haber ise, Fransız golcünün Hollanda maçında yedek kulübesinde kalabileceğini iddia etti. Mbappe, 5 Haziran'da Polonya ile oynayacakları son grup maçına kadar sahaya dönmeyebilir.

Fransa ve Hollanda gruplarında oynadıkları ilk maçları galip kapattı. İki takım arasında oynanacak maç Millileri de yakından ilgilendiriyor. Milli takımımız grubunda ikinci olması halinde bu grubun lideri ile karşı karşıya gelecek.

Kaynak: http://www.spordepor.com